Our League Of Extraordinary Gentlemen

English translation? click here

Wij Amsterdam6shooters zijn een vriendelijke club van volwassen wargamers die tenminste twee keer per maand wargames (en soms boardgames) met miniaturen organiseren in Amsterdam-Oost. Alexander de Grote, Napoleon, WOII, 40K, Killteam, fantasy wargames, X-Wing: we zijn een brede club. Meedoen kan door gratis te registreren en daarna via de agenda op de site een tafel te boeken.

We doen dit voor de lol. We bestaan als club alleen maar omdat we met onze zaal, site, forum, WhatsApp, Facebook-groep en Messenger willen bevorderen dat leuke mensen tegen zoveel mogelijk andere leuke mensen mooie spellen kunnen spelen.

Onze wargames

We spelen vooral tabletop wargames (15mm en 28mm historisch, Warhammer 40K en fantasy). Af en toe spelen we bordspellen met miniaturen (o.a Blood Bowl, Conan). Soms komen ook tactische bordspellen/bordwargames met fiches en kaarten voorbij.

Rollenspellen of familiebordspellen spelen we niet. Daar zijn andere groepen voor, zie ons overzicht met links naar andere clubs in de omgeving. We zijn geen jeugdclub. Minimumleeftijd is 16 jaar.

Op een gemiddelde clubdag hebben we zes tot acht speeltafels en tussen de 12 en 16 spelers. We hebben een stuk of 40 vaste leden en daarbovenop ongeveer 20 meer onregelmatige gastspelers. Ongeveer de helft van onze leden houdt van Warhammer 40K, de andere helft speelt allerlei historische wargames, donkere Middeleeuwen, Napoleon, en Tweede Wereldoorlog in allerlei verschillende schalen.

Wat we hebben

We hebben voor onze spelers wargametafels, battle mats en heel veel gangbare terreinstukken, zoals rivieren, heuvels, wegen, bruggen en bos. We hebben ook huizen in verschillende schalen en perioden. Op de club zijn ook enkele legers zodat er altijd een demospel gespeeld kan worden.

Een eigen leger hebben is dus niet nodig, je kunt doorgaans zo aansluiten bij een tafel van één van de andere clubleden. Verder delen we regelboeken en scenario’s en hebben een scenario-archief.

Via de club kun je medespelers vinden om samen met korting bestellingen te doen. Af en toe organiseren we toernooien of clubevenementen.

Onze stijl

Op clubdagen gaat het ons in de eerste plaats om gezelligheid en leuk gamen, en niet om ingewikkelde regels en het mes op tafel. We willen in ieder geval één spel spelen waar beginners aan mee kunnen doen, voor zover daar gelegenheid voor is (dus nogmaals, meld je tijdig aan). De organisatie deelt bezoekers wanneer mogelijk in bij een bestaand spel zodat nieuwkomers ook een introductie krijgen. We proberen teleurstellingen zo veel mogelijk te voorkomen. Zie verder ons simpele en eenvoudige clubreglement.

Wat het kost

Kijken kost helemaal niks. Nieuwkomers die meedoen aan een spelletje betalen de eerste keer niks, de tweede keer 2 euro (bijdrage snackpot). Terugkerende spelers die geen lid willen of kunnen zijn betalen 8 euro. Lidmaatschap voor een heel jaar (waardoor je geen entree meer hoeft te betalen) is 25 euro, plus 25 euro voor de wijkvereniging waar we onder vallen. Onze clubcontributie steken we in terreinstukken en spelmateriaal: de club heeft geen winstoogmerk en is niet verbonden aan een winkel.

Inbegrepen bij de toegang/ lidmaatschap zijn gratis broodjes en zoutjes. Het gebouw heeft bovendien een goedkope bar die van alles is voorzien. Zelf drinken meenemen is vanwege gebouwregels niet toegestaan, maar alle barprijzen zijn ongeveer een euro.