Andere (war)gameclubs

Wargame-clubs in de omtrek

  • Utrecht: Blades of Destruction, vooral bereikbaar via hun Facebook-pagina. Allerlei wargamesystemen, net als wij. Twee vrijdagavonden in de maand.
  • Delft: Murphy’s Heroes. Actief en groot. Vijftig leden, wekelijkse speldagen op woensdag en zaterdag. Historische wargames, fantasy en rollenspel.
  • Zaandijk: Worst Case Saenario. Ooit ook miniaturenwargames, maar tegenwoordig alleen bordspellen.
  • Alkmaar/Heerhugowaard: de voorheen Alkmaarse wargameclub WCA speelt in Heerhugowaard in buurthuis De Hoeksteen. Er is ook de GW-winkelclub Silver Dragon.

Algemene Amsterdamse spellenclubs en -locaties

Leuke gevarieerde bord- en kaartspellen voor allerlei leeftijden worden in Amsterdam op verschillende locaties gespeeld:

  • Amsterdice komt twee keer per maand bijeen op een locatie in Oost. Dertig mensen of veel meer, af en toe over de honderd. Bordspelclub voor volwassenen. Geen wargames: soms een bordspel met miniaturen.
  • Vrij en Blij komt twee keer per maand bijeen in Landsmeer. Er zijn af en toe ook Warhammer-spelers.
  • Bordspellenclub Tyche speelt iedere maandagavond in de Griffioen, Amstelveen, bij Uilenstede.

Wij kunnen deze bordspelgroepen van harte aanbevelen.

De volgens ons beste bordspellenplek is Friends & Foes in Amsterdam-Zuid, Roelof Hartstraat. Een andere winkel is The Gamekeeper in het centrum, Hartenstraat.

Ducosim

Landelijk opereert Ducosim, een algemene vereniging voor mensen die van volwassen spellen houden. Daaronder vallen ook wargames. Ducosim organiseert een paar keer per jaar een spellenbeurs en demodag in Amersfoort, waar behalve allerlei bordspellen soms ook miniaturenspellen worden gespeeld.

Landelijke websites

Steeds meer fangroepen zitten op Facebook. De meest actieve algemene groep is de Dutch Miniature Wargaming groep op Facebook, met links van clubs, evenementen, en veel niet-GW-spellen. Voor Warhammer 40K is ook een Nederlands Facebookforum. Sympathiek vinden we tenslotte de Nederlandse Stichting voor Modelfiguren , niet direct wargaming maar een club van vooral verzamelaars van grotere formaten figuren.