Let’s Do An Amsterdam LWTV Video Challenge!

Het Amerikaanse Little Wars TV daagt wargamers uit de gehele wereld uit om goede filmpjes te maken over een (historisch) wargame. Wat nogal een uitdaging is: te veel fillumpies zijn doodsaai op het mummificerende af, duren langer dan een nachtmerrie van Doornroosje, en bestaan uit niet meer dan heel veel shots van brede dobbelstenen die traag over oneindige tafels rollen. Gaaaaap.

Het moet beter kunnen. Veel beter. Juist wij Amsterdammers moeten het beter kunnen dan de rest – puur omdat we Ajax zijn 🙂

Hier is zo’n inspirerend LWTV filmpje:

Met veel dank aan Koen van den Eventuin hebben we nu voor Poldercon een paar vlogjes gemaakt in ons eigen Poldercon format. Die clips zijn goed als spelindruk en videorecensie, maar niet bedoeld als fast forward fun clip.

Little Wars TV heeft zowel in het kort als in een driedelige serie uitgelegd hoe ze hun vlotte clips maken met enkel een moderne mobiele telefoon en een simpel videoprogramma. Ik had altijd een schilderhobby maar ik hou van afwisseling – het vastlegggen en professioneel editen van gamevideos is ook een vorm van schilderen. Dus ik denk dat we de tips maar eens een keer moeten uitproberen.

Mijn idee is dat we met wat voorbereiding een historische slag uitzoeken, een mooie tafel bouwen, en een leuke clip maken van de setting en de game. Eigenlijk: een clip zoals LWTV die ook maakt. Een vlot, met veel lol gemaakt filmpje is een leuke promotie voor zowel historisch wargame als voor de topclub die we zijn 🙂

Wie doet mee? Ik denk dat de opnames ongeveer in een halve dag gepiept moeten zijn, met 2 tot 4 spelers.

In English for our expats:

The US wargame channel Little Wars TV recently challenged their viewers to make professionally edited wargame clips, that are fun to watch. Many amateur vids are boring. They shared their video tips online, even published a three part master class on Vimeo.

I have some experience with video clips and editing. With the help of the LWTV tutorial, I think we can wage an attempt, and make a short club/game video as promotion for (historical) wargaming and our Amsterdam6shooters club. I need 2-4 players, available for a regular half day of gaming. Wanna join?