Lockdown With A Vengeance

(Busy with a future Dropzone multiplayer game project)

Alle clubbijeenkomsten liggen stil. Ik weet niet hoe jullie al die stille avonden na 21 uur doorkomen, maar ik vind het maar lastig – ik ben te oud voor seks, maar te jong voor jonge jenever. Dus ik doe twee dingen.

  1. 2mm Napoleon. Ik heb nu een paar leuke spelletjes 2mm Blücher gedaan. Het lijkt pietepeuterig, millimeteren, miereneuken (dus toch seks) maar Maarten en ik hebben onlangs in het oog van de sneeuwstorm de Italiaanse slag bij Rivoli gedaan. Alles paste in een linnen tasje. Iemand zin in een keukentafelwaterloo? PM me even.
  2. Dropzone Commander, extended edition. Ook al richt ik me vooral op 325 v Chr. tot 1945 na Christus, ik ben niet ongevoelig voor het chroom van SF wargaming. Kerst 2019 organiseerde ik een Dropzone Commander Xmas multiplayer battle, met vier spelers en vier kleine legers. Voor wie het niet kent: Dropzone is een soort 10mm Epic of Battletech. Robots, tanks, zoevende ruimteschepen, drones. Combined arms, hard SF – geen orks, het is meer Halo, Robocop of Terminator. Sinds de herfst ben ik bezig met het schilderen van de andere helft van de vier facties, zodat ik SF-multiplayer-slagen met dubbel zoveel eenheden of dubbel zoveel spelers kan spelen. Onderstaand de deze week geschilderde aanvullingen voor leger nr 3, de Post Human Republic, de robot- en cyberwarrior-factie van het spel:

De vorige Dropzoneslag zag er zó uit:

Ik mis mijn clubspelletjes. Ik ben het zat om binnen te zitten. Natuurlijk, in vergelijking met haperende vaccinprogramma’s, avondklokrechtszaken, gesloten scholen en 92 miljard coronastaatsschuld zijn de problemen van een 10mm-wargamer maar miniscuul, maar toch hoop ik dat ons kabinet bij de eerstvolgende versoepelingsronde voorrang zal geven aan wargameclubs, 🙂

En als we open mogen, zomer 2023, willen jullie dan meedoen aan een nooitmeereindigende feestslag tegen monsterrobots? Jonge jenever voor de winnaar.