Clubdag 20-1-19: Bloed, plundering en een gebroken oor

Zoals in iedere goed functionerende democratie begonnen we het jaar met een algemene ledenvergadering, dit op aanraden van onze goede kameraad Kim-Jong-Un uit het verre Noord-Korea. Hieronder een foto van de bijeenkomst, gemaakt vanaf ons bestuurspodium.

Vlnr: Jonathan, Marc, Rogier, Steve, Björn en Max

Jonathan (die van de website) maakte ondertussen een foto van ons, Dino, Eltjo en uw aftredend lichtend voorbeeld voorzitter, vanuit de zaal.

(Dino is die knappe, naakte man in het midden. Zonder petje ditmaal).

Wij spraken onze beminde gelovigen toe. Het ging en in als Gods woord in een ouderling. Managementsamenvatting: het gaat goed met de poen (penningmeester Maarten zit nu echter  met de clubkas in Berlijn) we groeien (naar 35-40 leden, ook gisteren kwam er weer een lid bij, welkom Alan) en we willen vaker/langer/meer wargamen, dus Dino en Eltjo gaan met Pontania kijken wat er mogelijk is.

Wel zullen we het sleutelbeheer moeten herorganiseren en uitbreiden. Steunpilaar MarkN stopt overigens als sleutelman, na drie trouwe jaren als doorman / bouncer. Hij gaat in plaats daarvan Flames of War-tanks schilderen.

Eltjo kwam met het plan voor een swingers-club (niet voor niet heten we de Amsterdamsexshooters) om te zorgen dat verstokte historici 40K (her)ontdekken en verstokte 40K-ers de Space Marines van de slag om Iwo Jima en de 40K-kleuren van de Slag bij Waterloo gaan waarderen. Bovendien leer je zo meer andere wargamers kennen dan je eigen vaste tegenstanders. Goed plan, Eltjo!

Terzijde: de management-samenvatting van de bijbel is dat je op het eind toch gekruisigd wordt, ook al doe je een leven lang je best.

Daarna werd het tijd voor Eenige van Onsche Reegelmaatige Oorlogsch-Speelen bij ons Genootschap tot Algemeen Nu en Genoegen “Amsterdam Zesch Schieters”. Fotoverslagje:

Ik deed met Alan en MarcH Arnhem/Blitzkrieg Commander. Marc probeert een gat te graven in de tafel. Alan kijkt toe. ‘Monty’ Marc won in de allerlaatste beurt. Ciffhanger tot op het laatste moment. Daarom erg leuk.

Dino veinsde belangstelling te hebben in de 40K-manoeuvres van Utrechtse bezoeker Nicolai, maar hield stiekem zijn billen warm. NIET OP DE VERWARMING LEUNEN DINO! DAAR GAAT HIJ KAPOT VAN….!

Jonathan en Björn deden iets met robotten. Kort gezegd kwam het scenario er op neer dat het transgender-robotten waren die opkwamen voor de rechten van de LHBQT+ robots, maar aangevallen werden door boze witte mannen. Rechtvaardigheid overwon, dus dat zullen wel weer de boze witte mannen geweest zijn.

Gelukkig zijn wij genderneutrale wargamers.

Alessio bewoog zich weer eens slepend op zijn knokkels voort. De gehele evolutie van aap naar mens is aan Italië voorbijgegaan.

Mark en Steve probeerden door de Bolt-Action-bomen het bos te zien. Rob en Rogier hadden ondertussen zo te zien zo’n kenmerkende wargamersdiscussie. “Hier staat het toch echt. Pagina 45. Een +2 modifier op charge als de verdediger een -1 Conscript zonder Evasion heeft en veterlaarzen met kruisgeknoopte veters heeft. Dus jouw hele eenheid is weg en je hebt totaal maar dan ook totaal verloren!” Ja – leer mij Rob kennen.

Het spel van Rob en Rogier heet Blood & Plunder. Mooie tafel trouwens (maar hoe zit het met dat oranje rechtsachter? Is dat weer iets van Dino op die centrale verwarming?)

Eltjo zat eenzaam in een kamertje Napoleontische Mecklenburgers of Baadermeinhofers (daar wil ik van af zijn) te plakken voor zijn Sharp Practice-dag. Ik ga er een paar speedpainten.

Tenslotte nog een geheel ondemokratiese nagekomen bestuurdersbeslissing na afloop van ons clubdagje: de ‘gebroken oor’-wisseltrofee met bovenstaand oud logo voor de meest waardevolle speler van afgelopen jaar is bij deze door mij toegekend aan RobG, na een jaar lang in handen te zijn geweest van MarkN. Reden: het onlangs eigenhandig opbouwen van twee kasten waardoor wij tot in lengte van dagen ons terrein op fatsoenlijke wijze kunnen opslaan. Daarmee word je met een straatlengte voorsprong speler van het jaar. Het is gezien, het is niet onopgemerkt gebleven!

 

 

2 thoughts on “Clubdag 20-1-19: Bloed, plundering en een gebroken oor

  1. Good stuff. I’ll bring my papers next month (I’ll be attending Sundays only for the first 6 months this year, want to do more, but kids, etc)

Comments are closed.