1e clubdag 2019: Zinkend schip valt niet te redden

Onze motorbende voor intellectuele mannen kwam afgelopen weekend weer eens bijeen. Houdt u vast voor de bloody oorlogsfoto’s.

Hier ziet u dat zij die ter kape willen varen, mannen met baarden moeten zijn. Bezoeker Henny en clubbaard Marc proberen zinkende schepen te redden in een naval wargame. Ik begreep dat ze samen met bezoeker Edzard allemaal roemloos ten onder gingen.

Het kan nog gekker natuurlijk. Fred en Rogier spelen hier Team Yankee, een fictieve koude-oorlog-slag anno 1980 in West-Duitsland. Allebei niet in dienst geweest maar dan toch willen strijden. Spookboksen. Trump had deze troepen al lang teruggetrokken.

Dick, die eigenlijk Henk is, probeert hier zijn buik in te houden. Afvallen is 40K.

Infinity, Menno en Thomas. Deze transformer doet een wildplasje tegen een muur. Net buiten beeld staat bromsnor die zodirect gaat vragen: “Zo, meneer, waar zijn wij mee bezig?”

Ik was weer eens tegen windmolens aan het strijden. Niks geraakt, misschien een ezel – zoiets noem je trouwens een donkey shot op zijn Engels. Mijn gedroomde tegenstander – Taco – deserteerde tijdens het opzetten naar Eltjo die een NRC-journalist te woord stond. Ik heb me vooral nuttig gemaakt voor de NRC-fotograaf. Niets heeft een doel in het leven, maar alles heeft een functie.

Steve monsterde Rob en Taco monsterde Bram. Spiegelgevecht.

In de bestuurskamer leerde De Lange Brunswijkers lopen langs de De Langes Lindenlaan. Taco, Bram, Fred, Maarten, Huub en een NRC-journalist zagen dat het goed was. Kort voor Poldercon komt er een artikel over (historisch) wargamen in de krant. En er zij licht.

En hier tenslotte ruim zicht op de nekharen van Dino. Uitstekend uitgeschoren, Dino! Hoewel – zodra je hem hoort kletsen, zou je denken dat ze nog in aanzienlijke mate aanwezig zijn.

Aankomende zondag de reprise! Athos (de droevige drinkebroer) gaat dan de begroting toelichten, Aramis (de vrome huichelaar) wordt voorzitter en Porthos (de oersterke bluffer) treedt toe en zal zijn 40K-plannen ontvouwen. Uw eigen d’Artagnan (de onstuimige onnozele) stapt in hun schaduw en gaat dingen doen die het daglicht niet kunnen verdragen. Komt allen, 30 minuten eerder dan normaal, om ‘hear, hear’ te roepen op de Algemeene Leedenvergadering van ons Genootschap ter Bevordering van het Nut van het Oorlogs-Spel. Tot dan!

 

One thought on “1e clubdag 2019: Zinkend schip valt niet te redden

Comments are closed.