Nu Ook Appeltaart In Amsterdam!

Na Internationale Vrouwendag, met Harvey Weinstein als eregast afgelopen vrijdag, was het vandaag, zondag, Amsterdamse Appeltaart Dag. Dat had drie redenen.

1: wij voeren bikkelharde concurrentie met Murphy's Heroes, die op oneerlijke wijze leden werft en hen een appeltaartverslaving aanpraat. Daar kunnen wij overheen, menen wij, dus wij schaften onszelf een dure Dudok-appeltaart aan waar heel Delft voorlopig niet omheen kan.

2. we hadden honger en konden ons niet beheersen.

3. we waren trouwens jarig en vierden ons vierjarig bestaan. Twintig leden inmiddels. Elk jaar druppelen er een paar nieuwe leden binnen, dus we zijn nog steeds blij dat we vier jaar geleden besloten vandaag ons vierjarig bestaan te vieren.

Thomas had zijn ijstaart met veel poedersuiker meegenomen.

Maarten, Rob en Menno (verrek, hij staat er weer niet op, hij wordt vast geboycot omdat hij Rotterdammer is) speelde Frostgrave aan de ijstaart.

Thomas zelf en Rogier probeerden ondertussen Mythic Battles uit, een nieuw aankoopje van Thomas. Hij had juist besloten nooit meer een wargame te kopen - nou ja, nog ééntje dan. MB schijnt uitermate geslaagd te zijn.

Ikzelf deed met Espen een Blücher in 6mm.

Het scenario, zeg ik eerlijk, kon beter. Ik had iets uitgezocht dat er op papier leuk uitzag, maar in praktijk uitmondde in een soort flessehals waar Espen op stukliep. Volgende keer weer wat anders proberen. Ik ben nog steeds vooral bezig met het schilderen van terrein en voldoende figuren. Het vinden van gebalanceerde scenario's hobbelt daar nog een beetje achteraan.

Was zelf vooral blij dat ik dit

'denkend aan Holland zie ik brede rivieren/traag langs oneindig laagland gaan/rijen hoge populieren/als ijle pluimen langs den einder staan'

-landschapje kon maken.

Ik heb de laatste maanden veel extra veldjes en bomenrijen geknutseld en voetstukken met huizen gemaakt, dus als smallscaler met minderwaardigheidscomplex ben ik vooral blij dat de tafel zo langzamerhand aan mijn esthetische eisen voldoet. Nog even doorbouwen en het spettert de tafel af!