De Poldercon Oedipus en The Hound of the Roomtuintjes Strike Again!

Poldercon

Voor we ingaan op Het Monster van de Indische Buurt op onze clubdag aka The Hound of the Roomtuintjes/Wildborough Dog Of War: eerst nog wat Poldercon.

Hierboven Jasper, samen met toekomstig lid Espen. Wij (Espen, Jasper, Rob geloof ik maar dat weet ik niet meer zeker en ik) speelden onder leiding van de onvergetelijke Peter S. Ronin, review hier. Prachtige tafel. Espen stak op mijn aanraden zijn vader een mes in de rug en rende er zelf met de buit vandoor. Zeer Oedipaal. Ik zei nog tegen Espen - jongen, zoek iemand van je eigen leeftijd - maar dat was tegen dovemansoren gericht. Espen moest thuis vast zonder eten naar bed.

Zelf  maakte ik ondertussen Jasper zijn andere figuren van kant, maar dat geheel terzijde.

Dit priegelige is Swordpoint. De regels lijken me prima en het scenario (slag bij Kadesh tussen de farao en een stelletje Hittieten) was er op gericht snel een beslissende uitkomst te bereiken. Goede uitleg. Ondertussen dacht ik wel twee dingen:

  • zoveelste fastplay ancients regelset. Niet per se beter dan DBA. Net zo goed/slecht, dus ik hou het op DBA.
  • 2mm is niet mijn schaal. 

6mm is wel mijn schaal en bijna-naamgenoot Jurriën zette bovenstaande pot Volley & Bayonet op tafel. De regels leken me prima en gericht op een snelle uitkomst. Goede uitleg. Ondertussen dacht ik ook hier twee dingen:

  • een van de vele fastplay regelsets. Niet per se beter/slechter dan Blücher, dat ik nu regelmatig speel. dus ik hou het op Blücher
  • 6mm is mijn schaal. Ik denk dat ik volgend jaar een grote multiplayerslag op tafel zet, lekker imposant, veel figuren, mooi terrein, zodat meer wargamers denken - verrek, 6mm! Wat prachtig! Wat leuk om weer een echte veldslag te spelen, in plaats van zo'n suffe 28mm schermutseling!

Gerco introduceerde Art de la Guerre. Ik heb het zelf een keer uitgeprobeerd en vind het een interessante variatie op DBA, wat grootschaliger, wat flexibeler, zonder de ingewikkeldheid van Field of Glory of DBMM. Ik was onder de indruk van Gerco's 15mm-figuren. Verder gooide ik aan de lopende band zessen en mijn tegenstander aan de lopende band enen, dus het was een uiterst vermakelijk potje. zeer onderhoudend. In het Britse wint AdlG steeds meer terrein, ten koste van FoG.

Twee andere leuke tafels, ik zag er veel meer maar heb niet al te veel foto's geschoten:

Battlegroup, naar mijn indruk een voor multiplayer geschikte variant op Bolt Action, althans mede door BA geïnspireerd

De monstertafel van Eltjo, iets met de stad die gelukkig gebombardeerd is maar helaas weer opgebouwd

The Hound of the Roomtuintjes

Freddy 'Wldborough' uit Lordhugoshire bracht zijn nieuwe liefde mee naar Pontania's Roomtuintjes. The Dog Of War! Kiki! Vreet cakekruimels alsof haar leven er van afhangt.

Freds andere liefde was Sword & Spear, hier met Rob en de uit de doden opgestane Marc H.

Eltjo (onder) liet zich ondertussen door Steve vernederen in een spel Fields of Glory. Eltjo gaat naar een of ander toernooi binnenkort, maar het is duidelijk dat hij in zijn hele lange lijf nog niet een fractie van het talent heeft dat newbie Steve in een kootje van zijn vinger heeft. Volgens mij gaat de verkeerde naar het toernooi. Maar goed, kunnen ze daar ook eens lachen.

Espen en Marc deden Flames of War en Maarten en Menno Frostgrave en Flying Lead. Ik heb er geen goede foto's van op de een of andere manier. Wel wat oudere van posterboy Espen en een paar goodlooking tanks.

Van Menno en Maarten heb ik zelfs geen enkele foto. Ze zouden allebei goed op de achterkant van een poster passen,

Enfin. Met vier grote tafels moest ik zelf uitwijken naar een zijkamer om de Some Corner of a Foreign Field-regels te bestuderen. 28mmm, niet per se mijn schaal, fastplay WW2-skirmish, niet per se beter of slechter dan DBA.... :-) maar zeker een keer het uitproberen waard!