Flames Of War Utrecht Ardennen

Date: 
Sunday, November 19, 2017 - 09:30 to 18:00
Description: 

“Fall/Winter 44’ – European Western Front - tournament"

(zie link) Als vervolg op ons succesvolle en uiterst goed ontvangen D-Day toernooi zijn we weer terug met een volgend avontuur: “Fall/Winter 44’ – European Western Front”. Dit toernooi zal Late-War zijn met als thema de gevechten in Belgie en noord Frankrijk eind 1944. Dus stof je Sherman company af om de Lorraine te bevrijden, je paratroopers om Bastogne te verdedigen of je Britse rifles om het belgische land veilig te stellen. Of pak je panzers om de Amerikanen tegen te houden voordat ze de Elzas bereiken en mobiliseer je kampfgruppe om terug te slaan in de Ardennen! 

We hopen dat dit toernooi net zo’n succes wordt als de vorige, dus schrijf je z.s.m. in!

Tot dan! Wouter en Gerben

Datum:
Zondag 19 november – 9:30 tot 17:30

Locatie:
Stichting Dijckzicht: Boorstraat 107 te Utrecht (Zelfde ingang als Het Huis)

Lijsten/thema:
Voor dit toernooi mogen enkel lijsten gespeeld worden uit de Ardennes Offensive / Battle of the Bulge compilaties. Naar ons idee vatten deze twee boeken alle relevante lijsten in de herfst en winter van 1944 samen. Mocht je toch een andere lijst willen spelen binnen het Fall/Winter 44’ thema neem dan even contact op met de organisatie.

Legers mogen maximaal 1625 punten groot zijn en moeten worden samengesteld volgens de V4 regels. Meerdere formations zijn toegestaan (let wel op de regels met betrekking tot de keuze van een tweede formation en de (legale) support opties. 

Bij het leger moet een Battleplan worden gekozen. Zie hiervoor de regels ophttp://www.flamesofwar.com/hobby.aspx?art_id=5507. Het gekozen Battleplan moet vermeld worden bij inlevering van je legerlijst en zal voor het hele toernooi gelden. Heb je vragen hierover neem dan even contact op met de organisatie

legerlijsten moeten voor 29 Oktober ingeleverd worden. Dit kan via het mailadres FoW.Utrecht@Gmail.com in een handig format graag en vergeet niet hier je naam bij te vermelden! 

praktisch:
De kosten voor dit toernooi zullen €10,- zijn. Dit bedrag moet op 29 Oktober zijn overgemaakt naar het rekeningnummer: NL92 RABO 0123 0520 17 t.n.v. G. Boersema onder vermelding van je naam. Je inschrijving is pas definitief als er betaald is!

Eten en drinken kan deels op de locatie worden verkregen. Er is een bar waar het een en ander wordt verkocht (geen pin aanwezig). Anders is er een Albert Heijn om de hoek.

Parkeren in de buurt is gratis op zondag. Met het openbaar vervoer is de locatie goed te bereiken, lopend vanaf centraal station Utrecht (10 minuutjes) of met bus lijn 3 naar de bushalte Herenweg.

Agenda:
- 09:30 Zaal open en ontvangst
- 10:00 Ronde 1
- 12:15 Pauze
- 12:45 Ronde 2
- 15:00 Pauze
- 15:15 Ronde 3
- 17:30 afsluiting, opruimen en wat prijzen uitdelen!

Missies:
Op het toernooi worden drie missies gespeeld. Deze zullen aan de hand van de bij je legerlijst geselecteerde battle plans worden gekozen. 
Zie voor de battleplan regels de “More Missions” pdf: http://www.flamesofwar.com/hobby.aspx?art_id=5507

Regels:
Voor dit toernooi worden de V4 regels gehanteerd uit de twee boeken: Flames of War: 1939-1941 and 1944-1945 en Flames of War Special Rules and Warriors. De puntentelling uit de “More Missions” pdf zal gebruikt worden. (http://www.flamesofwar.com/hobby.aspx?art_id=5507

Legers dienen (zo veel mogelijk) geschilderd te zijn. Schilderpunten zullen worden gebruikt als tie-breaker bij een eventueel gelijk spel.
Er zullen prijzen worden uitgereikt voor Best Axis, Best Allied en Best Painted (en misschien nog wel iets anders ;).

Wouter & Gerben
FB: Flames of War Utrecht
fow.utrecht@gmail.com