Andere (war)gameclubs

Wargame-clubs in de omtrek

  • Utrecht: Blades of Destruction, vooral bereikbaar via hun Facebook-pagina. Allerlei wargamesystemen, net als wij. Twee vrijdagavonden in de maand.
  • Delft: Murphy’s Heroes. Actief en groot. Vijftig leden, wekelijkse speldagen op woensdag en zaterdag. Historische wargames, fantasy en rollenspel.
  • Zaandijk: Worst Case Saenario, tevens te bereiken via hun clubforum. Voornamelijk X-Wing, RPG en bordspellen,tegenwoordig nauwelijks tafelwargames. Verder zitten in Zaandam de Guerilla Gamers, een huiskamergroep van enthousiastelingen die gericht zijn op schilderen, 40K en X-Wing.
  • Alkmaar/Heerhugowaard: er is een Alkmaars/ Heerhugowaards wcaforum en een GW-winkelclub Silver Dragon. Dat is deels dezelfde spelersgroep met aparte takken.
  • Zeist: Lord of the Rings Utrecht (maandelijkse warhammer/40k weekend-toernooien). Goede organisatie. Zie ook hun facebookpagina.

Algemene Amsterdamse spellenclubs en -locaties

Leuke gevarieerde bord- en kaartspellen voor allerlei leeftijden worden in Amsterdam op verschillende locaties gespeeld:

  • Amsterdice komt twee keer per maand bijeen op een locatie in IJburg. Dertig mensen of veel meer, af en toe over de honderd. Bordspelclub voor volwassenen. Geen wargames: soms een bordspel met miniaturen.
  • Vrij en Blij komt twee keer per maand bijeen in Landsmeer. Er zijn af en toe ook Warhammer-spelers.
  • Bordspellenclub Tyche speelt iedere maandagavond in de Griffioen, Amstelveen, bij Uilenstede.

Wij kunnen deze bordspelgroepen van harte aanbevelen.

De volgens ons beste bordspellenplek is Friends & Foes in de Rivierenbuurt in Amsterdam-Zuid. Regelmatige bordspel-demo-avonden, enthousiaste eigenaren. Iedere donderdagavond X-Wing. Een andere winkel is The Gamekeeper in het centrum, Hartenstraat.

Familiespellencafé Twee Klaveren is een bekend afspreekpunt voor bordspelers in de De Clerqstraat in Amsterdam-West. Daar komt onder meer het Netherlands Roleplayers Guild en voorheen ook mensen van de Facebookgroep SC Cultes des Goules, een groep van bordspelfanaten.

Ducosim

Landelijk opereert Ducosim, een algemene vereniging voor mensen die van volwassen spellen houden. Daaronder vallen ook wargames. Ducosim organiseert een paar keer per jaar een spellenbeurs en demodag in Amersfoort, waar behalve allerlei bordspellen soms ook miniaturenspellen worden gespeeld.

Landelijke websites

Steeds meer fangroepen zitten op Facebook. De meest actieve algemene groep is de Dutch Miniature Wargaming groep op Facebook, met links van clubs, evenementen, en veel niet-GW-spellen. Voor Warhammer 40K is ook een Nederlands Facebookforum. Buiten Facebook is er verder het forum van GWHobby, met voornamelijk aandacht voor GW-spellen en fantasywargaming. Sympathiek vinden we tenslotte de Nederlandse Stichting voor Modelfiguren , niet direct wargaming maar een club van vooral verzamelaars van grotere formaten figuren.