Zo! Nu eerst een Bavaria!

Goed nieuws voor clubleden – we hebben er een clubleger bij! Tweeënnegentig 28mm Beieren geschikt om zowel tégen als mèt Napoleon te vechten, de Beieren waaiden met alle winden mee. Ons doel als club van het begin af aan was om veel terrein maar ook wat legers te hebben, zodat je gewoon bij ons binnen kunt lopen voor een casual game zonder figuren te hoeven kopen. We hadden al WO2 voor Bolt Action. Je kunt nu ook bij ons binnenlopen en Sharp Practice etc spelen als generaal Von Wrede – perfecte naam voor een generaal trouwens.

Eerst maar eens de foto’s:

De figuren zijn de verguisde hard plastic 28mm HäT-Bavarians. HäT maakt voornamelijk 1/72 en heeft hun masters gebruikt voor deze voor hen ongebruikelijke schaal. Hun figuren zijn daardoor niet heroic, niet multipart en niet microscopisch gedetailleerd. Maar het grote voordeel van hun productiemethode is dat hun doosjes ongelooflijk goedkoop zijn: 10 euro per doos, aangeschaft bij Miniatuurwereld, slechts 30 euro voor 92 figuren in allerlei verschillende houdingen, snel in elkaar te zetten. Deze onbetaalbare aanslag op ons clubbudget kon geheel gefinancierd worden uit de entree voor het Sharp Practice-evenement deze maand op de club.

Basing is individueel op vierkantjes, gemagnetiseerd van onder. Kortom: geschikt voor massaslagen zoals Black Powder, grotere skirmish-games zoals Sharp Practice en kleinschaliger games zoals Songs of Drums & Shako’s met losse, individuele bases.

Het schilderwerk, geheel gratis en voor niks behalve voor de lol van het schilderen, is voor rekening gekomen van uw webmaster himself, om iedereen te laten zien dat je ondanks goedkope figuren en snelschilderwerk met Quickshade prime tabletop kwaliteit kunt verven, zonder uren te priegelen. Paintblog hier.

De allergrootste lol is echter als dit leger een paar keer per jaar uit de kast komt om daadwerkelijk door deze of gene gebruikt te worden. Pak en probeer! Figuren moeten vechten, niet verstoffen! Wees wreed en geniet ervan!