A6S Post-Koningsdag-Wargame-Vrijmarkt: To Have Or Have Not

Een van onze leden had onlangs een uitstekend idee: waarom organiseren we niet een keer een wargame-vrijmarkt, liefst na Koningsdag? Dus afgelopen weekeinde was het zo ver: miniatuurkoningsdag, om je tinberg- en plasticsoep te verkleinen en tegelijkertijd weer aan te vullen met tweedehands materiaal van andere grootverzamelaars. Showpiece was wat mij betreft de set met vintage tinnen Space Marines, dertig jaar oud of zo, ongeschilderd. Ik had het puur uit hebberigheid bijna gekocht, ook al speel ik vooral 1,815K en 1,940-1,945K, en niet dat moderne 40K :-). Het idee is voor herhaling vatbaar.

Eltjo probeerde me daarna te verslaan in een 1809 Sharp Practice skirmish, Er ging iets mis in zijn plan en opeens stond zijn colonne inclusief bevelhebbers dwars in het schootsveld van mijn vuurpeloton. Zittende eenden in het veld schudden hun hoofd; kleiduiven lachten in hun vuistje; en mijn dobbelstenen rolden genadeloos veel meer zessen dan statistisch voorzienbaar – ik heb daar een naam in hoog te houden. I love it when a plan falls to pieces. Tsjakka!

Ook op andere tafels rolden dobbelstenen: Team Yankee, Infinity, Silver Tower, 40K, Bolt Action, van alles eigenlijk. Zie de mugshots hieronder. Mijn god, wat word je knap van wargamen!