Veldtocht Antwerpen: Crisis 2018

Sinds ik meer soldaatjes heb dan geld, is Crisis voor mij vooral een ontmoeting met oude bekenden, een voorzichtige verkenning van de nieuwste trends en een bezoek aan de bring & buy. En vergapen aan mooie tafels van andere spelers. Crisis 2018 was weer eens geen teleurstelling.

Hierboven vriend Marc die probeerde om door het gat in zijn hand te kijken of er onder in de tas nog wat contant geld lag. Het scheen er nog te zijn want hij kwam met 5 (tweedehands) dozen van een SF-miniaturengame terug, Battlestar Galactica als ik me goed herinner. De krukken heeft hij alvast meegenomen omdat zijn vrouw hem verrot slaat na Crisis. Auw!

Op de foto daarnaast Jos die RVSV (rozen verwelken, schepen vergaan) speelde, tegen fezzy Peter (aka Tommy Cooper). We beloofden te lachen als Peter net als Tommy ter plaatse een hartaanval zou krijgen en Jos zie ik er voor aan om dan gewoon door te gaan. Win At All Costs!

Eltjo en May 40 waren er ook, met de Maasbruggen. Ketelbinkie ziet u links.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Was het druk? Op bovenstaande foto zie je dat het best gevuld was. Toch leek er iets meer ruimte dan vorige keren. Ik weet niet of dat aan de opstelling lag, het aantal tafels van clubs of het aantal bezoekers. Het leek iets minder Kalverstraat dit keer, en dat is fijn.

 

Ik wandelde gelijk door naar de Bring & Buy om 10.00 uur, en scoorde goed. Iemand verkocht een hele doos 6mm Timecast gebouwtjes voor 25 euro. Niet lang nagedacht, allemaal gekocht. Resin modelverkoper Najewitz ondertussen had bovendien een kathedraal. Technisch is het een 3mm 1/600 kathedraal. Een heus 1/300 model van een kathedraal (120m lang en torens van 90m) is echter een vrij reusachtig ding van 40×20 cm met een toren van 30cm. Deze 3D-print is overtuigend in stijl, optisch niet kleiner dan de omringende gebouwen en kan ik hoger laten ‘torenen’ door hoger te basen.Samen met wat 6mm huisjes kreeg ik het voor 5 euro mee. Kortom, voor 30 euro is mijn Arnhem/Rotterdam/Leipzig gereed!

Een paar tafelimpressies:

Arnhem, door een Britse club. Ludwig was er ook trouwens, die had dit keer een Operation Veritable 1945 tafel in display.

 

Fantasy, altijd prachtig. Hordes ondode arbeiders in opstand tegen het grootkapitaal. “Wij hebben niets anders te verliezen dan onze ketenen!”

 

Duitsers, in bosjes – of eigenlijk niet in bosjes. En Duinkerken, een prachtig diorama met oorlogsschepen.

Er waren nog veel meer mooie tafels, zie bijvoorbeeld de fotoblog van Peter S/Murphy’s

Behalve tweedehands heb ik bij Arvid en zijn winkel IM heb het afgeprijsde Dropship Commander afgehaald. Aankoop van paar maanden geleden, nu eindelijk afgehaald op Crisis, scheelt weer 7 euro verzendkosten. Het is lastig om én wargamer, én gierig te zijn, maar soms verbeeld ik me dat het lukt.

(ja echtgenote, ik heb al zat. Maar mijn idee is om het af en toe mee te nemen naar de club of naar een demo en een multiplayergame te organiseren. Mooie 10mm miniaturen, lage instap, makkelijk te transporteren terrein. Je kunt er mee voor de dag komen. Wil je nu ophouden met slaan?)

Ik ontkwam niet aan wat Fallschirmjäger bij Adler. Van mannetjes die uit de lucht komen vallen heb je nooit genoeg. Aan spelregels ook niet, want omdat ik keuzes wil hebben en nog meer keuzes heb ik het oudere spel Spearhead aangeschaft dat in mijn 6mm Facebookgroep goed staat aangeschreven. Verder nog veel vlaggen voor Napoleontische 6mm regimenten.

Alles bij elkaar – aankopen, benzine, eten – toch nog 150 euro, Hmmmm. En toch: het was leuk. Volgend jaar weer!