Wellingtonborough wint Slag om Flevoland

Rustige zondagmiddagwargames speelden zich af in een oecumenische dienst met als voorgangers uw Friese hengst hemzelf en broeder Martinus als afgezant van god op aarde. Slechts enkele stervelingen verzamelden zich om ons heen. De 40K-ers hadden vorige week een toernooi en de meesten sloegen een keer over. Anderen gaan volgende week naar Crisis, dus die spaarden hun biergeld van deze keer op om volgende week het parkeergeld in Antwerpen te kunnen betalen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar hoezo parkeergeld? Je pakt je blaster en schiet de automaat naar de parkeerautomatenhemel. Zo suggereerde bovenstaande aanwezige.

Max & Marten gaan misschien niet naar Crisis en parkeerden hun Space Marines koelbloedig tegenover elkaar.

De Baard en de Kale vochten een middag lang met Songs of Drums & Shako’s en dat was een groot succes.Zie vooral Maartens verbijstering. Rob zal wel weer goed gegooid hebben.

(hoezo baard en kale? nou, hierom dus)

Zeg me dat het niet zo is /
Zeg me dat het niet zo is /
Zeg me dat het niet waar is

(goed dan, toegegeven, Rob heeft meer haar dan ik. (Zeg me dat het niet waar is)

Ikzelf had de eer om het tegen Fred W(ellingtonborough) op te nemen met mijn 6mm-Fransen. De geheel fictieve maar fameuze slag bij Flevoland – Napoleon valt in 183 na Leipzig terug op Holland maar wordt bij Almere plotseling aangevallen door een Brits/Hollands expeditieleger.

Ik had Hollands polderterrein omdat ik bezig ben met voorbereidingen voor een poldercon Arnhem-tafel. Dus vandaar dat ik het maar de slag bij Flevoland noem, heel natuurgetrouw ook al zijn er maar weinig afbeeldingen van Almere in 1813 🙂

Fred deed een mooie flankmanoeuvre en dreef me ‘over the edge’ maar kon me niet helemaal van de tafel vegen. Blücher is een prettig speelbaar systeem, ik zou het vaker moeten doen, ik was vooral blij dat ik mijn dijkjes en molentjes kon neerzetten.

Nog even een preek over 6mm en de heidenen die in grotere schalen geloven. Zie foto onder. Hoewel het een matige telefoonfoto is zonder flits oogt het prima, en als ik er bij zou liegen dat het 28mm was geloof je het zo. Het is even leuk schilderen met een ander, maar evengoed prima resultaat.

Tweede voordeel is dat je daadwerkelijk tactisch kunt manoeuvreren. 28mm is altijd een soort phalanx-gevecht, ongeacht of het oude Grieken zijn, Spaanse piekeniers of Britse paratroepers. In ons Flevoslagje deed het ertoe waar de artillerie stond opgesteld en hoe Fred met zijn cavalerie opereerde.

Derde voordeel is ruimte. Ons berghok staat inmiddels helemaal mudjevol met voornamelijk 28mm terrein. Schitterend, geen kwaad woord, zie de 28mm tafels uit dit en uit eerdere berichten. Ondertussen denkt uw dominee natuurlijk satanisch dat hij al zijn terrein ongeveer in één doos kwijt kan en dat 6mm de God Scale is, en 28mm vooral voor aardse zondaren met slechte ogen.

Moeten we de club eigenlijk niet herdopen tot Amsterdam6mmshooters, en de heidenen die anders denken met onze overmacht aan 6mm-troepen bruut afslachten? Het is maar een Oudtestamentische suggestie…

Amen!